torsdag 30 april 2015

Svårt och skor

Hej fina Du, hoppas allt bra! Redan torsdag OCH sista april ..

"Valborgsmässoafton eller i folkmun kallat ”Valborg” infaller alltid den sista april. Valborg har namnsdag den 1 maj – men vi firar Valborgsmässoafton redan kvällen innan.
Traditionen firas i Sverige genom att man tänder en stor brasa och samlas kring denna. Många har på sig sin studentmössa – en av de få tillfälle detta är tradition.

Brasan som tänds kallas lite olika i vårt avlånga land. Vanliga namn är Majbål, Majbrasa eller Valborgsmässobål/Valborgsmässoeld. I delar av norra Sverige säger man ibland också Majkase. När brasan är tänd sjunger en manskör traditionella vårsånger och någon håller ett tal till våren. För det är på Valborgsmässoafton som våren börjar – oavsett hur vädret ser ut.

Varför eldar man då en brasa denna kväll? Ja, det sägs att man förr brukade börja släppa ut sina boskap på äng och mark den 1 maj. Det ansågs då bra att tända en eld vid Valborg för att hålla vargar och andra vilda djur borta från korna och getterna. Dessutom var det ett sätt att skydda sig mot häxor och att skrämma bort det onda.
Vem var då Valborg? Hon var ett helgon som levde i Tyskland på 700-talet.


Älskar mina nya skor från Drömhuset!!
Snygga att ha till typ allt, till o med klänning! Detta är nog ett par skor som blir finare&finare ju mer man använder dom. Vill man ha lite glitter på ögonen är det bara att ta från skorna:-)



I går blev det många kring middagsbordet. En dag i veckan ska vi försöka äta ihop och umgås även fast det är vardag..... mer än bara vi 4
Det var vi,  våra grannar, Janes kompis & grannens syrra som åt:-) Mys! Kyckling, pressad potatis (har vi kommit på nu) mycket godare än bara skala vanlig potatis, och sallad.




I dag är det en kort dag. De sjunger in våren på skolgården (regnar just nu....) men sol och ok när vi gick en timme i morse.

Kvällen kommer vi spendera i stallet som alla andra torsdagar! Sen ser vi om vi väljer att titta på tv klockan 20.00:
"Ikväll kl 20.00 på TV4 sänds den trettonde upplagan av Humorgalan – för varenda unge. Värdar för den direktsända galan är programledaren Jenny Strömstedt, skådespelaren och UNICEF-ambassadören Eva Röse samt komikern och skådespelaren Peter Magnusson. Förra årets gala slog rekord, över 33 000 tittare ringde in och bestämde sig för att stödja UNICEF genom att bli Världsföräldrar.
I vanlig ordning bjuds det på förstklassig underhållning. Carola, Seinabo Sey, Loreen, Måns Zelmerlöw, Peter Jöback och Helen Sjöholm står för årets artistuppträdanden. David Batra har skrivit och regisserat samtliga sketcher i galan och bland de medverkande syns bland andra Peter Magnusson, Agneta Sjödin, Martin Stenmark, Gudrun Schyman, Henrik Hjelt, Hasse Aro, Samir och Victor samt Mikael Tornving"

eller om det blir någon brasa.



KRaam så länge

tisdag 28 april 2015

Ont i magen och tand


En fullspäckad solig dag blev det denna tisdag!

Ingen morgonpromenad :-(  eftersom jag bokat in en frukost med mammorna i Julias klass (mammafrukost) 



En bra grej vår skola gjort under alla år är att försöka se till att föräldrar som har barn i samma klass ordnar träffar ett par ggr/år. Prata om klassen, barnen, skolan eller bara lära känna varandra. Detta skapar ju en otrolig trygghet. Både bland barn & föräldrar! 

Skolan ringde: Det hugger till i hjärtat varje ggr det står fröken skolan på displayen !!
Vi fick hämta Julia och gå till Folktandvården eftersom hon slagit ut en tand som inte var lös.
Först ringde jag, men efter 20 minuter i väntan och då jag fortfarande hade 39 samtal före i kö så gav vi upp!!




 

                                                      Dagens goda lunch! Dumpling&Sushi.



Annars har jag tvättat, sorterat och packat ner alla täckjackor,  overaller och täckbyxor som ska få bo i källaren nått halvår. Vill ha allt rent när väl hösten är här igen och allt ska fram..

Hittade även ett gäng hjälmar som varit borta varje ggr man behövt en hjälm;-)



Vi har varit på dans skolan och det närmar sig uppvisning som i år ska vara på Maximteatern, förra året på Oscarsteatern.
 
Dagens middag fick bli pasta carbonara med mycket bacon (som måste vara väl stekta!)


Märkte att vi tre körde samma tema på byxor idag:-) utan att tänkt på det!


En tragisk olycka har tydligen hänt på Östermalms T-bana. Ont i magen av att tänka på det!! En 10 - årig flicka påkörd:-(  ... så fruktansvärt !!

Nu väntar ett varmt bad!
Kraaaam

måndag 27 april 2015

Sahara Silver och massa mingel !!


Vi hade en mysig stund i går eftermiddag. Och vilket bra event: Klockan 17-19, det passar mig perfekt! Bra tid, inte för sent (för oss tanter) och den här årstiden när den är som bäst kan inte bli bättre! Och det bästa av allt, man hinner hem till barnen ska sova:-) haha

Det var Johan Petré som bjöd in till denna trevliga tillställning med massa go´saker och snygga smycken!!

                                                           Här Lovisa som äger Sahra Silver




Underbart ställe högt upp i "Himlen" på Söder i Skrapan där man ser ut över Stockholm. Solen sken och det kändes som årets första sommarkväll!







Massa vänner fanns på plats. Jag är lyckligt lottad! Det är ingen självklarhet faktiskt att man får ha massa vänner runt sig!!


Jag och Annelie, som bor i Stockholm, bott och uppvuxen i samma lilla samhälle (Forsa) 1 mil från Hudiksvall. Flyttade till "storstan/S-holm" blev kvar, träffade en musiker och fick två barn;-) Låter ungefär som det kunde vara jag. Haha


Love Forever Terece börjar jag bli mer o mer avundsjuk på! Du bara MÅSTE se vad hon har där hemma!!! Bodde vi inte i lägenhet MITT i stan så skulle jag nog tjata till mig något liknande också!

SÅÅ SÖTA att man DÖR!


Simon "såg man" och Camilla hade sjukt snygga gula skor:-) och bästa vännen Annika så klart .....

                                
Jag och Shirley Clamp. Henne träffade jag första ggr förra året inför Melodifestivalen i Göteborg:-) Världen e rätt liten .....

Tusen tack alla inblandade för två mysiga timmar med påfyllning av ny frisk energi inför en ny vecka! KRaaaaaaam

söndag 26 april 2015

Massa händer och Vårfest!


Fullspäckat shema och det enda som gör att det funkar är att planera.
Bara det att man absolut inte hinner börja "leta" kläder, eller "fundera" på vad man ska äta, eller kanske glömma att köpa present .....

Började denna söndag som alla andra:
Stallet. Idag red båda tjejerna så "mamma" hade fullt upp:-) Men älskar det så det gör mig absolut ingenting!



Hem och äta och iväg på dans. Janes största intresse är att dansa och hon skulle kunna dansa varje dag om hon fick ....






Nu har de cyklat iväg (med en snäll mamma & kompis) till Laserdome på kalas och Julia fick följa med grannen på boxningsträning ..... och JAG råkade bränna potatisen när jag skulle fixa mig en stund:-) typiskt!!



Jag  e bjuden på Sahara Silvers vårfest ikväll! Mer info och bilder senare. Nu måste jag få på lite mascara;-)




Kraaam

lördag 25 april 2015

LÖRDAG


Vår morgon var helt utan någon som helst stress, så skönt! ENDA dagen på hela veckan vi får mysa hur länge vi vill :-)


Dagen har varit bra och nu är det lördag-kväll. Skönt!!

Kram

fredag 24 april 2015

Sköna läppar & snygg färg OCH ikväll smäller det!


Två härliga bilder från dagen .... Blommor & Djur, det är något speciellt!



Här kommer ett tips på ett bra läppstift / glans. Mjukt och skönt. Jag tycker det är svårt att hitta favoriter så jag har massa olika hemma men ingen som jag riktigt 100 % gillar. Denna kanske blir min nya favvo:-)!!





Ingemar syns överallt idag:-) ...
I kväll smäller det! Jag brukar inte längta till Let´s Dance,  men erkänner att det gör jag idag !!!



Hoppas du mår bra och får en bra fredagkväll!!! KRam

torsdag 23 april 2015

IKEA & GRÖNA LUND


Det är helt omöjligt och absolut inte sant om någon säger att man ska åka till IKEA fram och tillbaka! Det GÅR inte!! Det tar alltid längre tid än man tror, och hade man en HEL dag över så skulle den nog inte räcka heller ...
Här finns allt!!
Vill ha så mycket. Jag börjar gilla pastellfärger. Så fint! (ljusrosa, turkost) Vi skulle iväg för att köpa en hylla .... och ändå tog det typ halva dagen! Och vagnen blev full ....  men mina saker syns knappt:-)

 Allt 39:- , 49:- och 59:- blir mycket ändå när man räknar ihop allt ... Opps! Ljus är ett måste, sugrör är ett måste, en ny sophink behövs, diskborste kan vara bra att ha en extra, ååå superhärliga plastglas och pappmuggar och tallrikar som kommer gå åt i sommar, en filt ifall det blir kalla kvällar....  mm

 

Mysigt, älskar att gå runt på IKEA, OM man får gå i sin egen takt. Lite flams och trams e alltid roligt .... Livet e alldeles för allvarligt ändå!

Det dyker upp nya saker hela tiden och så klart de finns på ikea .... Att enkelt ladda mobilen är väl bra´.... :-)


Den här kunde jag inte låta bli att köpa! Solcellsdriven taklampa. Finns två storlekar och kostar 79:- eller 99:- för den större.



Efter IKEA slängde vi ihop lite smörgåsar och pannkakor och hämtade barnen på skolan, sedan direkt till Gröna Lund och deras "genrep" inför helgens öppning! Fy, jag blir verkligen åksjuk bara av att titta på. Barnen älskar det och vad gör man inte ..... Står på sidan i solen och äter pop-corn:-) Lustiga huset kan jag gå men inte mycket mera än så. Förra året åkte jag elefanterna och fick nästan gå hem..





Här fick jag ner några burkar och fick ett litet pris: En hatt :-) så ikväll blev det hattkväll då:-)




Vid halv 8 kände vi oss nöjda! I alla fall vi vuxna ......  Hem och bada och sova och :

Sedan fick kvällen avslutas med en "klass-mamma träff" som var bokad sedan länge sen på ett hak nära vårt hem. Dålig uppslutning men mycket trevligt ändå.

NU SÄNGEN!!!






onsdag 22 april 2015

Blocket och lite till ...


Nu ligger äntligen allt ute på blocket istället för att ta all ledig plats i förrådet så man måste flytta, böka och bära så fort man behöver den enda cykeln som faktiskt passar .... På landet kan man ha allt ute men bor man i stan får man ställa undan cyklar i förrådet för varje ggr man använt dom! Jag vet .....



Bjöd grannarna på middag, gjort läxa och kollat Sveriges yngsta mästerkock...

Nu har vi fått främmande och snart ska jag lägga mig i sängen med datorn och titta på Parnevik...


Kraam

tisdag 21 april 2015

ÄR DU UTE EFTER STUGA VID SJÖN .....


Byte och letar-dag .... skor, glittertopp och vit grease-kjol. Snart är det den årliga dansuppvisningen på Maxim -teatern här i Stockholm. Båda våra barn ska vara med och det är en del att fixa:-)

Dessa blev favoriter. Ett par till Jane och ett par till Julia. De vita e faktiskt riktigt fina och glittrar (syns dåligt på bilden) HM / Skopunkten



Varit en sväng på Claes Ohlsson, de har verkligen allt!!! Underbar affär och gå runt i. Köpte en blomkruka till balkongen (skulle haft ett par till...)  cykellås 29:-  papptallrikar och lite smått & gott


Jag har varit för första ggr på en "annan" ridskola än den tjejerna går (för att kolla / jämföra och gosa lite:-) OM jag vill rida på en öppen klass finns det möjlighet (funderar lite på det)  Ligger nära oss på Djurgården. Pris per ggr 380:- !!!! Mina vänner med egen häst hemma i Forsa tycker nog detta är galet!! Jag med !!!!

Är du ute efter en stuga i Norrland (vid vattnet) så vet jag en! Bergsjö-trakten mellan Hudiksvall - Sundsvall. Rätt mycket att göra på tomten men ett kanonläge!! Bara några meter ner till sjön.  Runt 1 miljon.
Du kan bli granne med oss! Men du måste ha barn, eller barn-barn:-) Du måste vara trevlig, tycka om att bjuda på kaffe,  gilla att grilla, dricka rosévin, spela krocket, fiska och ha humor:-) Hihi



KRaaam