fredag 28 februari 2014

BFF


BFF - Forever




Halsband, armband, låtar med mera. BFF- Forever  - Best Friends Forever !!


Snart Let´s Dance

VEM VILL INTE GÅ PÅ BAL !!


Jag skulle aldrig tacka nej till en bal. Allra helst inte när man bara kan gå en trappa upp om man blir för full :-) haha

Tack för en mysig stund (behövs ibland en helt vanlig, regnig torsdag kväll) ..... Dans-stopp, "loppan" i klackskor och lite chips. Varför inte?! Det var ju inte så att festen fortsatt långt in på natten inte .... Nej, nej! Här slutar festerna tidigt. 20.30 !! Dax för sängen .... Det var bara jag, Cathrine och de "små" eftersom de stora är bortresta ...




       
         Julia hade sina finaste halsband som hon bara vill ha när hon går på fest säger hon :-) Söt






Saknar min stora tjej guda mycket ...... Vill knappt ringa och prata med henne för då börjar jag nästan gråta. Inte hon!! Hon längtar inte hem.
-Liiite då? frågade jag!
- Nej, ingenting!!    Hmmmmm


Ännu en dag (fredag!) Jag har tagit bilen ut till min vän Annika för lite fika. Bara så där ändå .....  Så här såg det ut när jag skulle ta bilen. Rätt svårt att ta sig ut.
Bil framför, bakom och sidan ..... Tillslut så , lirkade jag mig ut - Haha



torsdag 27 februari 2014

Stall !!!


Jag älskar doften, lugnet, känslan och mulen. Julia tyckte det var super-roligt att få åka iväg och rida! En timme bara hon och jag. Viking, en liten ponny perfekt för små tjejer på 5 år!







Här min egna lilla fina ponny när jag var liten. En dag kommer jag ha häst igen, bara måste ..... kanske inte sån liten (98cm i mankhöjd var Tomten)


En av mina bästisar Pirjo till vänster och jag till höger. Varför har vi huva under ridhjälmen tro ....?! Kul hade vi i alla fall med denna lilla busiga sak:-)



Nu väntar bal på våning två i vårt hus:-) Grannarna och vi ska ha fest :-) med snacks och långklänning ...
Julia på väg :-)




Huvudvärk


Hoppas du mår bra!!

Själv Vaknade jag med världens sprängande huvudvärk. Och? Nej, jag vet. Är bara bortskämd att nästan alltid må bra och slippa massa *ont överallt*! Det är lätt att glömma bort!
Sen till nästa fundering.... vad gör man? Är det någon skillnad? Lust att dra täcket över huvudet och be en betjänt göra en god lätt frukost och en perfekt smoothy!!! och sedan få somna om .....
"hoppet är det sista som överger oss" sägs det ....

Tack Alvedon för att du finns!!

Datorn har inget batteri o därför får jag skriva några rader från min mobil. Går saktare och blir ofta massa stavfel. Även mina mail får jag kolla från mobilen.. De senaste 20 är med kommentarer på min blogg (Fredagens skönhetstips) VAD är det för speciellt med detta inlägg? Varje dag blir min inbox full av kommentarer på just detta inlägg? Jag orkar inte ens läsa de längre, så OM ni läser detta. Snälla, skriv gärna men inte bara här!!
Ett mail kommer från Pilates:
-Du har väl inte glömt bort oss? Du har massa markeringar kvar så kom och träna!
hmmm, inte idag, tack!

 
Ska hämta Julia snart på förskolan! Ska även idag göra en liten utflykt:-) Frisk luft får en att må bättre!


Kraam så länge!



onsdag 26 februari 2014

Vill aldrig


Det hade ju kunnat varit presis vilka som helst. En gnällig, sur eller bara bitter  ....  person/er !







Istället fick vi världens snällaste grannar! Som jag säkert någon ggr kommer sakna ihjäl. I kväll fixade vi glass. Super mumsigt och enkelt. Ett helt glasspaket som ska smälta (nästan helt) blanda i småbyttor med olika smaker (Choklad, marshmallow, kolasås, gummibjörnar etc etc.) det man vill .....
In i frysen några timmar och vipps:-)


                         Min granne har varit modell, alltid fin men vill aldrig vara med på bild ....


Gillar henne ändå, men inte hon mig när jag tar upp mobilen i smyg:-) hihi Sånt e livet! Orättvist, hemskt och ändå väldigt härligt:-)

Utflykt...



Vi hade inga direkta mål, mer än att göra en liten utflykt. Varm Oboy, mackor, muffins och nån riskaka samt den lilla röda vagnen och begav oss ut ….



Bilen hade svårt att hitta till Hammarbybacken bara någon mil utanför stan. Julia vill ju också som storasyster åka slalom. Tillslut kom vi fram:-) Härligt!



Ett åk sen var det dags för fika:-) …. Det gäller att bara "gilla läget" fast man har lust att säga nu har vi nyss kommit och åker en stund först! Men vadå. Det är ju det som e halva grejen: fika i backen och bara "vara" och försöka njuta ….
Det var flera som satt ute och fikande. Kan sakna en stor familj, massa vänner och lite vuxensnack…  men visst hade bara Julia och jag mysigt, man e bara lite ovan...




Inte så mycket folk så det var inga problem med några köer. De flesta som är lediga är väl i fjällen:-) Barnbacken e perfekt och liften upp är ett rullband som är lätt att ta sig upp själv … Flera ggr såg jag inte Julia, då jag hela tiden spanade efter något rosa:-) …… men idag låg allt rosa i tvätten:-) utom vantar.




(-Se upp i backen!!)

tisdag 25 februari 2014

Love


Julia mår bra! Men det kom massa tårar då hon säger att -Jane/storasyster lämnar henne ….
En stolt, förväntansfull men lite "pirrig" 9 åring fick åka tåg själv hela vägen till mormor & morfar i Hudiksvall!! (Hade hon inte velat hade någon självklart följt med) Vi följde henne till sin plats, pratade med personalen på tåget och vi har haft sms kontakt. Jag berättade första ggr jag åkte från Hudiksvall till Stockholm 13 år gammal (+att det var jag och en kompis) Så det är lite svårt att förstå att hon vågar och vill!!
Fick en teckning som hon suttit och gjort på tåget. SÅ söt att man får tårar i ögonen. Vi har så tur som har världens bästa mormor & morfar !!!
Jane kommer få några härliga dagar och bara hon får bli bortskämd. Skidor, bad och mys och kanske lite Svarte Petter står nog på agendan:-)




Saknar dig redan!!!


måndag 24 februari 2014

missat massa tv ...


När jag öppnar min dator och tittar på Facebook snart midnatt märker jag alla nya Tv-program jag tänkt sett har jag missat, visst är det måndag? ….  Så är det med sjuka barn. Blir ingenting gjort!

Julia kunde inte somna ikväll (inte konstigt då hon typ sovit av och till ett dygn) Jag fick på mig kläder på eftermiddagen och varit över (20 meter) till Apoteket. Annars har det väl inte hänt så mycket. Gjort smoothy. Ingen ville äta och fick välja maträtt, för att få i dom lite mat. Blev pizza (hemkörning) Jag har ett nummer i mobilen. Ingen aning vilken stadsdel de kommer ifrån men det tar i alla fall ca 30 minuter och pizzan är god.

Beställde två och en är kvar:-)

Konstigt det där när barnen är sjuka. Det går verkligen inte planera något. Det är bara att ta en timme i taget. En dag eller en hel vecka är inte att tänka på. Febern är borta men nu var det lite gnäll om halsen…. eller var det bara en ursäkt "för att slippa sova" man vet aldrig!

Jag har packat åt två barn men bara en vill åka iväg så det får nog bli så:-) Det blir sällan som man tänkt sig…. men men, egentligen VAD spelar det för roll ????





xxx


Inget val ´


Jag har haft en het kamin bredvid mig hela natten!! sova, vatten, sova, vatten, sova, vatten .....
39.8 i feber på morgonen. En film, tittat i album sedan barnen var små och spelat memory och sedan sov Julia och jag till 14.00 !!! Jag, sova på dagen?! Rätt skönt. Men gud så seg man blir, men idag finns inget val att vara ute.

Sängkläder och vinteroveraller är tvättade. Man vet aldrig vad som händer. Det är ju lov ändå ....

Febern har gått ner och vi hoppas och tror att sömn är bästa medicinen!!!
Snart kommer Jane hem från fritids så nu blir det ingen mer sova idag!



När man är sjuk har man bara en önskan och när man är frisk har man 100 önskningar. Konstigt det där´ ....
Kraam

söndag 23 februari 2014

FY


Jag skrev det innan, och jag skriver det igen. Det finns ännu fler orsaker att jag inte riktigt gillar badhus!! Hur mycket kiss är det inte i barnpoolen? Hur mycket bakterier frogdas inte i denna värme, blää!

Nu går tvättmaskinen varm här hemma. Och jag hoppas det bara är lite för många "kallsupar" och att det var allt vatten Julia fick i sig idag. Tycker så synd om de små när de kräks!!
Under lakarn ligger nu plastpådraget igen ifall att ..... 

Hög feber kom plötsligt och nu väntar säkert en rätt orolig natt! Har bunkrat upp med vatten (med sugrör) och en hink bredvid sängen. Alvedonen kom upp så den står redo och lika så några nya pyamaser ....

Har vi tur händer inget och har vi otur fortsätter natten lika som kvällen. Vi får se!!

Jag har fått nya favoriter. Så himla gott! Kan äta dessa varje dag. En bra blandning i en lagom stor påse (för en person) .....   "appropå kräk"haha




KRaaam




snygga rumpor



Flera plussgrader och en rätt solig söndag. Undrar hur många ggr man "tror" våren är på väg innan den riktiga våren kommer!!?

Barnen har tjatat om badhus så länge. Är det något jag inte gillar är det badhus. Varmt, klibbigt, trångt, svårt att andas och små-äckligt…  Men barnen ÄLSKAR det!!



Eriksdalsbadet är ett ställe där en del är motionssim, en annan äventyrsbad, bubbelpooler mm. Jag satt på sidan och spanade på snygga rumpor istället :-)




Men det var viktigt att vi skulle vara tillbaka hemma vid 13.00………..  Hockey och jag fixade lite taccos.

Snart en veckas lov :-) Det låter som alla man pratar med ska till fjällen och åka skidor …..  Jane vill vara på fritids någon dag och leka, åka upp till mormor & morfar och vara ifrån lillasyster lite :-) …..

Kraaam

lördag 22 februari 2014

5 år



Det var exakt en vecka sedan.... Förra lördag då vi satt där på rad 8 och höll på att dö av spänning! Så skönt att sitta hemma i soffan!!




Mello, det blir bara bättre och bättre!

Vi hade en kväll nere hos våra bästa grannar. Åt god mat (fonduegryta/med oxfile) och massa gott till ...



Julia 5 år frågade efter fjärde låten:
-NÄR börjar Mello egentligen ?? 

De lekte skola tills ....



bidrag nr. 8 kom, då hade barnen en favorit ..... ?!  Själv hade jag ingen favorit, tyvärr! Svårt att välja i ett sånt starkt, bra startfält, eller ???!

Grattis till final!!



KRaaam

Långkalsonger :-)


När min kropp inte får smoothy på morgonen fattas det något säger den. Tills den får en är den på dåligt humör...   Det är något speciellt. Bär /Blåbär, hallon, banan, yougurt, äpple, kiwi och några vindruvor:-) Det behövs, varje dag! Idag tänkte jag göra en "förändring:-" ...



Inte gör saken bättre när barnen en LÖRDAG vaknar 06.10 !!

Rätt ok väder och det känns alltid fel att bara vara inne när barnen är lediga! Skridskor blev det med grannarna. Tur jag har dom. I alla fall när Alban är borta på jobb!



Åkte både inne och utomhus! Korv med bröd till lunch och sedan känns det bra när man kommer hem igen och varit ute ...



Snart förberedning av middag. Kan man sitta en lördag i långkalsonger och en skabbig tröja? Kan Mello tappa glamoren så kan väl jag med ´ ....
Vi får se om det blir Melodifestivalen ikväll, vet ju redan vilka som går vidare. Inge speciellt spännande presis!!

KRaaaam

fredag 21 februari 2014

Fredagsmys ??


Är det någon idé att tvätta varje dag? Fredagar kanske, men sen får det vara ....  Så här såg Julia ut idag när jag kom till förskolan. Helt blöt och skitig. Jag brukar säga att det spelar ingen roll om du blir lortig vi har tvättmaskin. Men idag sa jag STOP innan hon gick in genom ytterdörren:-)

Jane följde med en kompis efter skolan en stund och vi har hängt med våra grannar, fixat middag och när jag sedan gjorde i ordning som vanligt inför fredagsmyset. (alltid samma sak:-) Bad, mys i soffan med godis och kudde och täcke .... Var barnen borta ??!!


Jag och Justin Bieber fick ha fredagsmys själva:-) Hihi     Nu sover alla, och jag somnade också. FY, vad seg man blir.... Vill bara fortsätta!



SOV GOTT