fredag 31 januari 2014

Smycken och pyamasparty



Fredag IGEN!! Härligt..... Då får man vara uppe länge, äta godis och ha sovmorgon :-)

Vi laddar för pyamasparty. Först lekar, pizza, bubbel och sova över ...... 


Jag har äntligen ränsat mitt smyckeskrin där allt låg huller om buller ..... jag ser att jag inte behöver köpa mer örhängen på läääänge. Har till och med dubletter av vissa;-)







Nu ska vi ta fram fler balonger (lysande) där det finns en liten lampa inuti som e häftiga att ha i ett mörkt rum ....



KRaaam så länge

torsdag 30 januari 2014

Byggbloggen & Träning med D-Flex ...



Lite bilder från byggbloggen, det var länge sedan! Det går bra men allt är "upp och ner" men det kommer bli bra :-) Utanpå är det fint och inne är det "en riktig arbetsplats" ......





Mina föräldrar är kvar i Stockholm över helgen så efter vi varit ut till bygget åkte vi hem för lite träning:-)
Mina ben skakar fortfarande .....  vi körde ihop och nu jäklar är det dax även för mig att "köra igång:-)"


Vill du komma igång att träna eller bara vill ha bra läsning så klicka på  D-flex , här med min fina pappa!





Kraaam

onsdag 29 januari 2014

Kvällen


Det allra viktigaste, en nöjd, trött men glad 9 åring somnade klockan 21.30 ikväll. Mina föräldrar överaskade och kom ner till Stockholm. Hämtade Jane på skolan och hon blev såå glad!
Mat, vänner, fika, lekar, dans och massa bra presenter!! Bok, jacka, örhängen, lampa, nagerlack, väska, matta (Jane önskar sig saker till sitt rum till bygget på Ingarö), parfym, Ipad mini och massa annat bra fick Jane. TACK till ALLA! Tänk att nu är det inga leksaker riktigt längre ....

Fina Jane älskar bebisar och vill jobba på dagis när hon blir stor.... Sötis! Här med lilla Emily 7 månader.

Jane och Molly har känt varandra hela livet. Molly var på BB och hälsade på oss när Jane var bara tre timmar!! Då var Molly 7 veckor:-) ......



Jane gjorde tårtan själv exakt som hon ville ha den. Och goood blev den!! Vi var 15 personer, så där lagomt många.... Nu är det bara ett kalas kvar:-)


Ankie och jag försöker alltid "smyga" iväg och ta en bild och surra lite. Lite svårt kan det vara ibland:-)

Sov Gott

Hipp Hipp Hurra !!!!!



Vi väckte Jane i morse och självklart sjöng vi :
- Ja, må hon leva …..





dagbok, armband, en penna man skriver med och ingen ser …….  tandborste med Justin Bieber som spelar  hans låtar, One direction tröja. Fler presenter kommer under kvällen då det blir kalas för några vänner med familj.

En liten olycka blev det i morse men är det födelsedag så är det. Lite Smoothy med blåbär, hallon och jordgubbar - kunde det vara värre:-)!



liiite stressigt blev det:-) När vi hade fixat tårta, paket och uppvaktat klart och gjort matsäcken (köttbullar, makaroner) och frukt hade Julia klätt sig själv och var klar att gå. Hennes one piece tyckte hon var bra att ha idag! Inte ens trosor eller t-shirt under. De är utflykt hela dagen till Skansen (där blåser det gryyymt mycket) och det är - 2 grader…..
Det var bara att börja om från början:-)


I expressen idag! Fem stjärnor …..  = Bra låt ?!



Vi hörs senare, KRaaam

tisdag 28 januari 2014

??



Dagens lunch! God även fast den var från Hemköp:-) Nu känns det som allt e klart inför i morgon! Min fina, omtänksamma, snälla, goa, mysiga, bästa tjej & storasyster fyller redan 9 år!!! VAR tog alla år vägen …. ??

          Jag älskar dig så mycket och jag är glad att just jag får vara din mamma. Nu och för alltid!







Dagis stänger tidigt idag så jag måste rusa. Sen tar vi bilen till skolan och nästan direkt på kör. Det är onödigt att ta det lugnt:-)

KRaaaaaaam fina Du

måndag 27 januari 2014

Familjen Annorlunda



Jag är inte  avundsjuk på föräldrarna i "Familjen annorlunda". Hur får de allt att gå ihop! 8 barn ..... Grrr, skulle inte vilja byta...

Vi blev nedbjuden till våra grannar på väldigt god mat. Kocken var söta lilla Adrian som bara ibland fick hjälp av mamma Cathrine :-)


Tänk att det inte går få till en riktig bild på oss 2. Blir bara flams och trams. Man kan inte tro vi har massa barn, så barsliga som vi är ... hihi - Jag hittade denna gamla bild där vi faktiskt syns båda två :-)


Barnen sover och jag ska packa ner gymnastikkläder, vattenflaska, ta fram kläder till dagis/skola imorgon (tar för lång tid att göra det på morgonen) och hänga tvätt & titta klart på Familjen Annorlunda. Imorgon blir jag ensam ett tag igen "på ont och gått" ...
 

Hoppas vi ses i morgon igen & att du orkar kika in även då !!

KRaaam

ADHD /tänktvärt...




Det är lätt att glömma, tänka, fundera och faktiskt uppskatta :

Till dig som inte har ADHD

Jag önskar att du på något sätt hade kunnat dela min verklighet, förstå min värld, på samma sätt som jag tvingas leva i din. Jag önskar att du om så bara för en dag fick lära känna virvelvinden i min kropp och frustrationen som framstår när jag inte kan följa dens rörelse. Jag önskar att du fick känna rastlösheten som spritter i kroppen och som man blir galen av att hålla inne. Jag önskar att du förstod att varje gång du försöker sakta ner mitt tempo eller stoppa mig, så faller jag totalt omkull. Det känns som att ha en tyngd runt min kropp, jag känner mig instäng, kvävd och vill bara slå mig loss. Jag måste få flyga fritt i min egen fart, annars faller jag helt. Jag skulle vilja få dig att förstå att det inte är av illvilja eller lathet som jag inte klarar av vissa situationer eller kan hantera olika saker, och att varje gång jag tappar bort eller glömmer saker så är det redan en nedslag för mig, jag behöver inte några anklagelser eller beskyllningar, det hjälper inte mig. Det lägger bara ytterligare ett lager av sorg och frustration på berget som redan byggts upp inom mig. Jag önskar att du kunde förstå min frustration i att bli avbruten, för varje gång jag tappar bort mig hittar jag inte tillbaka. Jag är ledsen för att jag inte kan lyssna på dig, mina tankar flyger iväg mot okänt mål, jag kan inte stoppa dem hur mycket jag än försöker. Jag önskar att varje gång du frågar vad det är, tror på min förklaring att jag faktiskt inte vet. Att svaret är dolt även för mig. Jag skulle vilja visa dig känslan av ångest som ständigt lever inom mig, det som är som ett stort mörkt hål i min mage, men som förvandlas till luft när jag lägger den i min hand. Den syns inte, och du kan inte förstå den. Fast att den inte väger något är den tyngre än livet själv att bära.



Det lever något inom mig, något som jag inte kan styra eller stoppa. Som jag dagligen försöker kontrollera för att fungera normalt. Ibland önskar jag att det syntes utanpå, att det stod inristat i min panna som en påminnelse för dig att jag inte fungerar likadant som du. Så att du minns att varje gång jag gör dig upprörd eller frustrerad så har jag redan försökt allt jag kan…men inte nått ända fram…och att ingen är mer ledsen för det än jag.

Bra skrivit från Nesterforlag.se

söndag 26 januari 2014

Today ....


Medan halva familjen glassade .... på biopremiär


gick den andra halvan till BR och kikade på några födelsedagspresenter till onsdag då det är en speciell dag!


Vi gick även på McDonalds en sväng och jag tänke om jag tar något stort kommer jag må illa och inte vilja gå hit på väldigt länge igen:-)
Jag e fortfarande mätt !!


Iväg på simskolan som Julia går och eftersom hon inte ville att vi skulle titta så bastade jag och Jane istället (typ en minut) tills Julia kom in med en annan mamma och grät. Hade kommit åt kanten med benet och ville att jag skulle sitta där och titta på henne,  NU direkt! Jag hade ju direkt inte packat så mycket åt mig själv (som vanligt) så det fick bli en liten HelloKitty morgonrock:-) .....

Sen hem och klä av och sova. Att man över huvudtagit kan klä av sig så här!!??


Sist men absolut inte minst måste jag dela med mig av en så söt bild jag såg idag (kommer inte ihåg vart) men jag "tog den direkt"



Var rädda om varandra, OCH dig själv !!! KRaaaam Kin

Frost


Sitter redan på Stockholm Dance Academy , Base 23. Barnen dansar. Allt ordning för att direkt efteråt åka på Biopremiären  Frost. Jane ville så gärna få gå på denna med kompisar och utan lillasyster. .... Så en liten present i förskott fick det bli :-) utan lillasyster!....
Julia och jag myser till det och går på Mc Donalds istället så får Alban ta tre *stora* tjejer till bion. Massa fotografer kommer finnas på plats. Vet många som till och med går på *barnfilmer*/premiärer utan barn bara för att synas o bli fotade????




En pannkaka i taxin får det bli. Man blir hungrig av att dansa!! Och vaknar man runt 7 blir det en lång förmiddag .... Sen några kläder. Kan inte behöva gå i danskläder... Mycket attt tänka på. Tur man e morgonpigg!!



lördag 25 januari 2014

Tävling ....



Våra bästa grannar bjöd på en god efterätt. Tävling så klart, vem hade gjort den godaste? Att barn alltid vill tävla ....   (nu var jag orättvis: känner många vuxna också för den delen som typ tävlar om allt....) synd!

Ta´da! En var godast och en var finast. Så fick båda "lag" vinna! Det var väl rättvist .... alla vill ju ha uppskattning och vara bra.. Eller ???




XXX

Lördag


Att vara inomhus en hel dag är inte min grej! Jag vill UT! Vädret spelar inte så stor roll. Det är alltid härligt att komma in när man varit ute i kylan (med rätt kläder)

Vi träffade på en stark "pappa i klassen" och han hade med sig 6 barn och barnen lekte så bra. På väg hem gick vi förbi 7-Eleven och köpte semla och bullar och gick hem och mumsade och gjorde varm oboy, mysigt!!



Annars har det inte hänt så mycket idag:-) Vi laddar för dans, biopremiär och simskola i morgon ....


KRaam & hoppas du får en bra lördag kväll !!!

fredag 24 januari 2014

Förskolan stängd!


Jag är trött! Somnade i soffan när Julia och jag kollade på Fångarna på fortet. Sen e det svårt att "komma igång" igen:-)

Blev även idag en heldag ute på IKEA. Kathrine skulle byta lite saker och jag köpte en lika garderob till Julias rum som jag köpte här om dagen till Janes rum (men mindre och rosa så klart) Med på köpet fick jag Julia idag eftersom förskolan var stängd ....

Blev så bra! Älskar IKEA, blocket och Tradera:-) Sängen/soffan som jag lade ut igår kväll 22.00 har de redan hämtat. Jag säger alltid först till kvarn.



I kväll har vi varit på kinarestaurang och ätit och efterätten blev friterad banan med glass. Hör liksom till:-) Jane ringde nyss och sa godnatt, då hon sover hos en kompis!


KRaaam