lördag 2 februari 2013

Ingen sovmorgon & promenad ....


Det blir allt för sällan som man tror ..... Barnen är morgonpigga, bara att inse det! Fördelen är att de i alla fall tycker det är mysigt att ligga i sängen  rätt länge och mysa, prata och titta på Tv. Många barn vet ja´ ska upp och leka och springa så fort de slår upp sina ögon:-) ... Alla e olika!



Ute är det friskt, rätt kallt men härligt! Jag har varit ute och gått nästan en timme, så otroligt skönt (när man väl kommer ut) Ska börja promenera i alla fall varannan dag! Nu ska det bli av.... mitt nya mål !! Sätta delmål och inte för höga mål e viktigt! Måndagar e en bra början men för mig blev det lördag:-)

Rörelse är livsviktigt

Fysisk aktivitet sätter fart på positiva krafter i kropp och själ. Lite eller mycket – all rörelse är bra. Bara 30 minuters rörelse om dagen gör stor skillnad för din hälsa och ditt humör. Lägg till lite extra konditionsträning och styrka – och du har ett effektivt hälsorecept.

Lite eller mycket efter förmåga - all rörelse är bra.

Många drömmer om att kunna känna sig friskare, piggare, starkare eller slankare. Du som tänker att vägen till bättre hälsa verkar alltför svår har anledning att ge dig själv en ny chans. Forskning visar nämligen att även måttlig motion ger stor utdelning.
Kroppen älskar rörelse
Våra kroppar är byggda för rörelse. När du rör dig kommer ditt system i gång, som en motor. Det händer mycket i kroppen som gör att du känner dig piggare och starkare.
Blodcirkulationen ökar och cellerna kan ta upp mer syre. Kroppen tar då lättare hand om förhöjda blodfetter och stresshormoner, som till exempel adrenalin och kortisol. Mindre stresshormoner avlastar hjärtat och förbättrar både humör och sömn.
Motion är som medicin
Energiförbrukningen ökar och det behövs för att minska bukfettet, om du råkar ha för mycket. Blodsockernivån sjunker och stabiliseras. Motion motverkar en hel rad sjukdomstillstånd: högt blodtryck, övervikt, bukfetma, typ 2-diabetes och blodproppar. Hjärtat pumpar effektivare och det ökade blodflödet stimulerar nybildning av blodkärl. Risken för hjärt- och kärlsjukdom halveras. Risken för demens, bröstcancer, tjocktarmscancer, artros och depression minskar också. Fysisk aktivitet har så stor betydelse för hälsan att den i många fall kan komplettera eller till och med ersätta läkemedel.

(Ändå ÄR det svårt att komma iväg, det gäller bara att bestämma sig !!!)

Kraam

4 kommentarer:

  1. Hej läser din blogg varje dag! En fantastiskt bra blogg!! Härligt att läsa om ditt liv och din fina familj.....

    Bra med delmål tycker jag. Promenad varannan dag låter som en bra idé. Det ska jag ta efter....Ibland behöver man ett kompliment till gymträningen tycker jag!

    Stor kram till dig!

    SvaraRadera
  2. Jag följer också dig, hela bloggen är fantastisk eftersom den inte bara handlar om barn. Inte heller bara om mode, Varje dag händer det något nytt här vilket jag gillar skarpt! Stor kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack snälla! Stor kram tillbaka Kin

      Radera