torsdag 14 februari 2013

Idrott & Hälsa och Cafe Opera...


                   Hoppas du haft en bra Alla Hjärtans Dag! Jag har ätit lite för många hjärtan idag .....



Lärde oss massa nytt idag igen. Idrott och hälsa handlade dagens föreläsning om. Spännande!



Våra kroppar är skapta till att röra på sig (förr i tiden gick vi inte på gym en timme) utan jobbade flera timmar med kroppen i vardagen. Vilket även motverkar många allvarliga sjukdommar. Fördelen med att röra kroppen är även ökad bentäthet, sänkt halt av stresshormoner, sänkt blodtryck vid vila, sänkt halt av fettsyror mm
Hur mycket rör vi oss 2013? Vi sover typ 8 timmar, jobbar typ 8 timmar, till och från jobbet 1 timme, kollar på tv ett par timmar på kvällen, sitter vid datorn X antal timmar ...... Alltså vi rör på vår kropp alldeles för lite! Därför får vi ont, känner oss trötta, får inga automatiska muskler mm. Vi tar till och med hissen istället för att ta trapporna och när hissen är trasig blir vi irreterade ...






Vi har lärt oss massa om Puls, Slagpuls, Maxpuls, Vilopuls (ska vara runt 60-72). Intressant, Massa jag inte alls kände till innan.

Det jag ändå visste var att träning är absolut inte bra om man har en virus i kroppen/sjuk!
Stress+träning = imunförsvaret minskar och man blir ofta sjuk!
Se till att även inte vara stressad när du tränar!
Vi har pratat om omega 6 och omega 3 (som består mycket av fet fisk, makrill , tonfisk osv. som är viktigt att få i sig)

Min snälla sambo hade bokat upp spa-avdelningen idag på ett hotell till oss men vi fick tyvärr avboka då vi har sjuka barn;-( så då får en av oss gå på Café Opera istället för att se vår vän Wyclef Jean som uppträder ikväll. Jag "anar" vem som kommer att gå:-) ....!




Syns i morgon!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar