fredag 8 februari 2013

Fredag morgon ...

Fredag morgon, största fördelen med barn är väl ändå att man "slipper" sova bort hela förmiddagen dagen efter:-)

En bra, rolig, mysig och inspererande kväll igår! Många tankar och aha upplevelser. Ja, så är det ju faktiskt,,,,
Man kan inte "skämma bort" barn under 5 år med närhet och vara nära! Prata och förklara för barnen vad det än gäller, de förstår mer än vi tror, men säg inte bara NEJ! Förklara varför... Ta dig tid och LYSSNA! Barn vill höras och synas och får de inte den uppmärksamhet de "önskar" kräver de ännu mera och kanske till och med på fel sätt! Sov i samma rum om du känner för det, om det är lättast för er som familj, om barnen sover bättre så skit i vad "alla andra"tycker och säger! Gör saker tillsammans i er relation utan barn minst en ggr i veckan. Jo, vill man så funkar det! OCH det behövs!
Dessa ord kommer från en av Sveriges absolut bästa Louise Hallin som är leg. psykoterapeut och leg. barnmorska med specialistubildning i barn- och ungdomspsykiatri.




Det går upp och ner under "småbarnsåldern" för alla! En intressant föreläsning med skratt o.humor men ändå allvar.


Här Petra som fixat allt så toppen! Du kan läsa mera om hennes nya företag barnkompetens HÄR!!! Katarina var självklart också på plats!

Fina goodiebags vid dörren vid hemgång. Vi ville höra mera och ville inte gå hem även om vi suttit och lyssnat 2.5 timme:-)



Efteråt gick vi ett gäng tjejer och åt middag på ett mysigt ställe på Östermalm! God mat och framför allt trevligt sällskap! Min vän Jessica Sögaard hade med sig ett gäng tjejer från Nacka. Jag fick träffa min vän Ulrika ikväll som jag inte träffat på huuuur länge som helst ...





När jag kommer hem när barnen somnat går jag självklart in och pussar på dom! Detta hade Jane skrivit på sin lilla tavla till mig, så söt!!




Kraaaaaaam

1 kommentar:

  1. Jag var också på föreläsningen och det var verkligen intressant!
    Hälsningar
    "Hon som ställde frågan om sitt barn UNDER 3 år som själv valt att sova i egen säng i eget rum" haha

    SvaraRadera