fredag 10 augusti 2012

Lite skönhetstips.....

Två saker som gör mig glad just nu!

-Barnen sover bra och länge! Nu är det slut med riktigt tidiga mornar äntligen. Efter 5 år utan riktig sömn (först ett barn som inte sovit vidare bra.... +ofta vaknat runt 05 ...) sen kom nästa som även hon var väldigt morgonpigg .... och bebisar sover ju som de gör .... men NU känns det som den tiden är förbi vilket betyder att jag är pigg = glad !!
-Solen skiner !



Det är väl på tiden att fokusera på nåt annat än MIG och vad JAG gör .....Varje vecka får det bli lite skönhetstips, kanske varje måndag .... eller kanske man bryr sig mer närmare helgen :-)
Det får bli varje fredag istället !!!



 Här en enkel, bra, billig ansiktsmask att göra hemma:


Här några andra ansiktsmasker att göra hemma:
Bananmask - Passar torr hud
1 banan
5 msk havregryn
1 msk honung
Mosa bananen och blanda i havregrynen. Lägg på fuktad hud och låt verka i tio minuter. Skölj av med ljummet vatten. Banan har återfuktande egenskaper och havregrynen skrubbar bort döda hudceller som gör att huden blir ännu lenare. Har du fet hud kan du byta ut honungen mot naturell yoghurt.
Avocadomask - Lugnar soltrött hud och passar extra bra till torr hud
1 skalad och urkärnad avocado
2 teskedar extra virgin olivolja
2 skivor gurka
Mosa avocadon och blanda i olivoljan. Fördela jämnt över ansiktet och avsluta med att placera gurkskivorna över ögonen. Gurka har en lugnande effekt och moverkar svullna ögonlock. Låt verka i 15 minuter. Ligg gärna ner och slappna av under tiden för en extra bra effekt!

Mot rynkor - blanda 2 msk honung och äggvita från ett ägg. Applicera blandningen i ansiktet och låt verka i 20-30 minuter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar