måndag 9 april 2012

Idag !!!


9 april.
Idag är Julia 3 år och 5 månader. Tre års trotsen börjar äntligen gå över, så otroligt skönt! Nu bestämmer jag igen vilka kläder vi ska ha varje dag och det är inga protester alls som för några månader sedan. Nu är det endast hissknappar och knapparna till alla övergångsställen man inte får trycka på först..  Jag har redan glömt när nästa trots period kommer... Hoppas det tar några år till :-) !!

Jag var tvungen att googla..
En 4-åring är ofta en ängel borta och hemsk hemma. Det är precis som det ska vara. "Lilla tonåren" brukar man kalla 6-årsåldern för. Rastlös, med myror i kroppen och tvära kast i humöret: gnäll, ilska, irritation och så plötsligt väldigt glad.
I 5-årsåldern kommer barnet in i en "viloperiod", efter den turbulenta 4-årsåldern. Barnet liksom smälter sina erfarenheter och använder sina kunskaper. Hon är ofta ganska samarbetsvillig, ansvarstagande, tjänstvillig och resonabel. 5-åringen är ofta i balans med sig själv och harmonisk och kan därför vara omtänksam och kärleksfull mot andra, både hemma och på dagis. Det är en social ålder, kompisarna är mycket viktiga. Ser oftast fram mot skolstarten, en del börjar intressera sig för bokstäver eller lär sig läsa.
då vet man då ´.....
Kraaam så länge

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar