onsdag 11 april 2012

En mysig onsdag som snart e slut ....



Vi har bestämt att göra om det snart igen !!
Vi var på Alvin & Gänget 3. Rolig och lite gripande film som jag varmt kan tipsa om att se!


Jag tycker det e intressant med de olika åldrarna,
När barnen e bebisar läser man och läser och försöker på alla vis förstå vissa saker man tycker är konstiga... Sedan "glöms det bort" att (ta reda på) de olika faserna... Jag googlade så klart :-)

Vid 7 år brukar barnet gå in i en lugnare fas igen, efter den rastlösa 6-årsåldern. Det är visserligen ofta full fart på 7-åringen: hoppa rep, cykla, åka skidor och skridsko, simma, springa. Men barnet kan sitta stilla åtminstone korta stunder, behärskar sin kropp bättre och kan koordinera sina rörelser.
Men också 7-åringen kan ha snabba växlingar mellan glädje och dysterhet, mod och rädsla. Ena stunden kan barnet vara starkt avståndstagande mot föräldrarna och i nästa stund gulligt och nära.
Kan bättre än tidigare leva sig in i hur andra människor känner och vad de upplever och tycker om att prata och diskutera.
7-åringar har ofta ett behov av att visa sig duktiga och behöver beröm och uppmuntran. Det är vanligt att de är ganska självkritiska.

Dagen var toppen! Vi har ätit, varit på bio, varit och handlat, pratat, varit på Hötorget och knäppt massa tok kort. Jane skämdes när jag stod i ett av stånden och försökte sälja lite jordgubbar och frukt .... Vi har fikat och det allra viktigaste: Hunnit med varandra!

Kraaaaam

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar